A velúr bőr tisztítása

Kedves Vásárlók!

Sok vásárló fél a velúr bőrrel készített cipők vásárlától, pedig nem szükséges! Néhány útmutató, hogyan tartsuk tisztán ezen fajta cipőket.

Ajánljuk használjanak hozzá egy viszonylag puha sörtéjű kis kefét vagy velúrhoz készített gumit, ami varázsütésre tünteti el a szennyeződéseket. Fontos, hogy mindezt alig kisidő elteltével tegye meg, ahogy a szennyeződést észleli a cipőn. Ennek a figyelmességnek köszönhetően a piszok nem tud az anyag mélyebb rétegébe bejutni, a tisztítás pedig eredményesebb lesz. A kis gumi praktikus barát a mindennapos, gyors elkoszolódások esetén is!

Fontos, ne rakják mosógépbe. Kerüljék a vízzel való érintkezést.

A tisztítás nem minden! Ha szeretnék a velúr cipők életét meghosszabbítani, mindenképp gondoskodjanak a megfelelő impregnálószer beszerzéséről. Az impregnálószer a cipőn egy láthatatlan, finom takaróréteget képez, aminek köszönhetően nem engedi magába a nedvességet, és ellenállóbb lesz a kosszal szemben.

Impregnálás menete

Elegendő egy spray impregnálószer, amit hetente egyszer, vagy szükség esetén rögtön tisztítás után rá kell fújni a cipőre. Az impregnálószer flakonját ajánlott kb. 20-30 cm-re a cipőtől, és vond be vele a lábbelit minden oldalról. Aztán hagyni kell a cipőt kiszáradni. A megfelelő impregnálásnak azt eredményezi majd, hogy a velúr cipő sok szezonon keresztül Önökkel lesz - és mindig kiváló állapotban!

Reméljük, hogy segítséget nyújtottunk a mindennapi használathoz!